Ontdek wie ik ben

Hallo, ik ben Erik.

Ik ben Schaduw Coach, vijftiger, gelukkig gescheiden en vader van vier.

Sinds 2013 ben ik intensief bezig met mijn eigen innerlijk werk en volgde opleidingen en faciliteerde ik het schaduwwerk binnen de mannenvereniging ManKind Project. In 2018 volgde ik drie bijkomende verdiepende schaduwwerk modules bij ShadowWork.eu en faciliteerde ik tientallen oefensessies in groep en individueel.

Sindsdien hielp ik een honderdtal mensen met hun transformerend innerlijk werk, en in juli 2021 begon ik mijn eigen professionele praktijk.

Op 22 Maart 2013 begon mijn transformatie. Ik maakte kennis met "mijn Schaduwen" tijdens mijn Initiatie in de Sacrale Mannelijkheid van ManKind Project. Dit Mannen Weekend was een scharniermoment in mijn bewustwording van mijn identiteit, mijn persoonlijke missie, mijn kracht, mijn kwetsbaarheid, mijn intimiteit, mijn mannelijkheid, mijn vrouwelijke zachte kant, mijn zorgzaamheid, mijn gezond leiderschap en "last but not least" mijn kwaliteit om mensen tot diep in hun donkerste krochten te gidsen en hen in hun transformatie bij te staan. 

Ik ben papa van vier prachtige kinderen. Intussen ook gescheiden sinds 1 januari 2014 en toen in een diepe emotionele wervelstorm terecht gekomen. Niets was nog helder. Alles stelde ik in vraag. Wie ben ik? Wat doe ik hier? Waarom ben ik gehuwd en heb ik kinderen? Waarom ben ik internationaal verkoper voor een grote Amerikaanse Firma? Waarom ben ik een nee-papa? Wat bezielt me toch om soms zo streng en boos te reageren? Hoe komt het dat ik niet met ronkende titels om kan gaan? Waar komt die opstandige rebel in me vandaan? Waarom heeft die kleine jongen in me zich zo alleen gevoeld en hoe is kleine Erik daarmee omgegaan? 

Zoveel vragen en zoveel antwoorden. De antwoorden brachten niet de heling. Wel de transformerende processen die ik deed, het broederschap waarin ik vertoefde, de Zuid-Amerikaanse plant en kikker ceremonies die ik beleefde, de seksuele transformatie trajecten die ik ondernam, de catharsis na de scheiding, de burn-outs die ik verzamelde, de verandering van werk, het verdriet en de pijn, de blijdschap van hernieuwd vaderschap en intimiteit, de spirituele ontluiking en dan vooral die confrontatie met mezelf en mijn schaduwen.

Vanuit die energie, vanuit die eigen pijn, de herstelde emotionele kracht en compassievolle zachtheid, wil en kan ik mensen bijstaan bij hun innerlijke werk, om hun transformatie te bewerkstelligen, om hen opnieuw emotionele balans te brengen en een vol leven te leven. 

Ce n'est pas en imaginant des figures de lumière que l'on s'éclaire, mais en rendant les ténèbres conscientes.

Carl Gustav Jung